Nuo ko pradėti?

Žmogus iš prigimties yra labai linkęs į silpnybes. Tokie lengvai prieinami malonumai, kaip rūkymas ir alkoholis, tampa brangesni už paprastus bendravimo džiaugsmus. Šeima, vaikai ir karjera praranda vertę, kai žmogus įpranta mėgautis alkoholiniais gėrimais ar narkotikais.

 

Sukurta daugybė vaistų, kurie padeda atprasti nuo alkoholio priklausomybės, tačiau be kompleksinės terapijos ir profesionalios pagalbos atsikratyti alkoholizmo labai sunku. Mūsų klinikos specialistai padeda Lietuvoje gyvenantiems pacientams išsigydyti nuo šios ligos.

 

Veiksmingas metodas

 

Kodavimas nuo alkoholio taikant hipnozę – tai viena iš labiausiai paplitusių priklausomybės gydymo praktikų, tačiau mes ją naudojame gydydami priežastis, kurios sukelia ligą:

 

  • socialines-psichologines priežastis;
  • fiziologines priežastis.

Priklausomybės vystymąsi taip pat gali paskatinti ir kitos priežastys:

 

  • paveldimumas;
  • lytis;
  • biologinės priežastys.

Trys alkoholizmo stadijos:

 

  1. Pirmojoje stadijoje pacientas dar tik pradeda priprasti prie alkoholio, palaipsniui didina vartojamo alkoholio kiekį, ieško progos vėl išgerti. Pacientui gali pasireikšti trumpalaikė amnezija (palimpsestas), viršijęs alkoholio normą jis gali nejausti vėmimo reflekso.
  2. Antrojoje stadijoje alkoholio vartojimas pasidaro ilgalaikis, jis gali trukti kelias dienas. Dažniausiai tokio gėrimo priežastis yra abstinencijos sindromas (poreikis atsipagirioti), kuris skatina žmogų gerti toliau. Suvartojamo alkoholio kiekis vis didėja, o kokybė dažnai sumažėja. Šioje alkoholizmo stadijoje taip pat dažnai pasireiškia nemiga.
  3. Pacientas gali nepastebėti, kaip iš antrosios stadijos pereina į trečiąją. Trumpalaikis gėrimas virsta ilgalaikiu, o pagirios tampa vis sunkesnės. Ši ligos stadija pasireiškia gana ryškiu asmenybės degradavimu, fiziologiniai kūno pokyčiai dažnai būna mirtini.

Pirmojoje stadijoje įmanomas veiksmingas gydymas be kodavimo (su sąlyga, kad pacientas žino apie savo priklausomybę ir nori jos atsikratyti), bet vėlesnėse stadijose hipnozė bus efektyviausia.

 

Anot gydytojų, lengviausia išgydyti antrąją alkoholizmo stadiją, nes dažnai pacientas jau suvokia problemą, tačiau dar nėra pasiekęs degradacijos stadijos, todėl yra pasirengęs gydytis ir jo noras atsikratyti priklausomybės yra pakankamai aktyvus.

 

Trečiojoje stadijoje žmogus dažnai būna susitaikęs su savo priklausomybe, tokių pacientų gydymas užtrunka ilgai, o psichologinė parama turi būti kuo intensyvesnė, nes susidariusią būseną sunku pagerinti dėl rimtų proto ir kūno pokyčių.

 

Kas yra kodavimas nuo alkoholio taikant hipnoze?

 

Jeigu atsikratęs abstinencijos sindromo ir nustojęs gerti pacientas suvokia savo gyvenimo situacijos sunkumą ir yra pasirengęs kreiptis pagalbos į specialistus, esame pasiruošę teikti jam savo paslaugas. Iš tikrųjų, jei pacientas nenori atsikratyti savo priklausomybės ir netiki metodų veiksmingumu, joks alkoholizmo gydymas, įskaitant kodavimą, jam nepadės.

 

Hipnozė veikia atvirą pasąmonę, o „neperžengiama nenoro ir nepasitikėjimo siena“ neleis hipnozei tinkamai ir efektyviai veikti.

 

Kodavimas hipnoze leidžia paveikti žmogaus sąmonę įteigiant jam pasibjaurėjimą alkoholiu ir sukuriant vidinį barjerą, paremtą baime ar nepasitikėjimu alkoholiniais produktais.

 

Jeigu jūs ar jūsų artimas žmogus kenčia nuo priklausomybės, paskambinkite mūsų gydytojams. Mes padėsime atsikratyti abstinencijos sindromo, papasakosime apie tolesnio gydymo galimybes ir parinksime individualią programą.

 

Visų mūsų paslaugų kainos yra demokratiškos, o turint omenyje, kad mokate už savo sveikatą ir gerovę, jos yra nepalyginamai mažos. Jei norite efektyviai ir nebrangiai atsikratyti priklausomybės, kreipkitės į mūsų centrą!

 

 

Pasidalinkite