Kodavimo metodikos

Kodavimas nuo alkoholizmo naudojant hipnoze.

Savarankiškas alkoholizmo gydymas retai duoda teigiamų rezultatų. Sergančio žmogaus smegenyse susidaro stabilus ryšys: alkoholis teikia malonumą, padeda numalšinti stresą. Todėl net žmonės, prieš ligą turėję stiprią valią, anksčiau ar vėliau palūžta.

Mūsų centre alkoholizmas gydomas taikant hipnozę. Šis psichoterapinės pagalbos metodas formuoja pasibjaurėjimą alkoholiu. Toks požiūris tam tikram laikui atbaido pacientą nuo alkoholio vartojimo. Palaipsniui jo kūnas visiškai išsivalo nuo alkoholio. Pacientas randa kitų būdų kovoti su stresu ir nuovargiu, išmoksta džiaugtis gyvenimu be alkoholio.

Koks yra hipnoterapijos metodas?

Hipnozės būsenoje pacientas tampa jautrus specialistų įtaigai. Gydytojas pateikia nuostatas:

  • alkoholis sukelia ligas;
  • alkoholizmas daro jus ir jūsų šeimos narius nelaimingus;
  • alkoholio vartojimas gali tapti mirties priežastimi ir t. t.

Po kelių psichoterapijos seansų pacientas praranda potraukį alkoholiniams gėrimams. Dingsta nevaldomas noras išgerti, pacientui tampa lengviau kovoti su įpročiu.

Kodavimo hipnoze poveikio trukmę nustato pats klientas. Jūs galite pasirinkti, kuriam laikui bus suformuotos nuostatos ir kada kodavimas nustos veikti. Daugeliu atvejų norint atsikratyti priklausomybės reikalingas kodavimas bent vienerių metų laikotarpiui. Nerekomenduojama rinktis per ilgą laikotarpį, tokiu atveju terapijos efektyvumas mažėja.

Gydymo hipnoze ypatybės

Hipnoterapija nuo alkoholizmo turi du trūkumus:

  • jei pacientas nededa papildomų pastangų, išlaikyti blaivumą įmanoma tik ribotą laiką;
  • kodavimas hipnoze tik slopina žmogaus norą gerti. Tikrosios ligos priežastys – stresas, nesėkmės asmeniniame gyvenime, sunkumai darbe, kivirčai šeimoje – išlieka. Po gydymo šios problemos niekur nedingsta.

Kodavimas yra vienas pirmųjų žingsnių gydant priklausomybę nuo alkoholio. Tai galimybė blaiviai pažvelgti į savo problemas ir pradėti jas spręsti. Mūsų centre jūs gausite reikiamą psichologinę paramą ir pagalbą.

Populiariausiu ir efektyviausiu kodavimo hipnoze būdu laikomas Dovženkos metodas.

Dovženkos metodas

Pagal šį metodą transo būsenoje esančiam pacientui suformuojamas teigiamas požiūris į blaivų gyvenimą ir neigiamas požiūris į alkoholį.

Gydymą galima pradėti praėjus mažiausiai keturioms dienoms po ilgalaikio gėrimo. Optimali yra nuo dviejų iki trijų savaičių trunkanti abstinencija. Šiuo laikotarpiu draudžiama bet kokia forma vartoti etilo alkoholį, įskaitant jo turinčius vaistus. Likus trims dienoms iki terapijos pradžios reikia atsisakyti visų vaistų ir produktų, kurie veikia nervų sistemą – raminamųjų, stimuliatorių ir migdomųjų.

Gydymas pradedamas po bendro paciento tyrimo. Gydytojas turi įvertinti paciento vidinių organų būklę, turimas lėtines ligas, alkoholizmo laipsnį ir alkoholio vartojimo trukmę.

Dažniausiai atliekama grupinė hipnoterapija nuo alkoholizmo. Dalyviams paaiškinama, kaip etilo alkoholis veikia žmogaus organizmą. Po to pacientas nueina į psichoterapeuto kabinetą ir atsisėda ant kėdės priešais gydytoją. Pacientui draudžiama judėti, jis gali tik žiūrėti į gydytojo veidą ir atsakinėti į jo klausimus.

Šios sąlygos ir papildomos manipuliacijos padeda įvesti pacientą į hipnozės būseną. Ji  nėra gili, pacientas prisimena viską, kas su juo vyksta procedūros metu. Gydytojas pateikia jam nuostatas apie alkoholio keliamus pavojus ir blaivaus gyvenimo būdo naudą. Išėjęs iš transo klientas praranda potraukį alkoholiui.

Gydymas hipnoze mūsų klinikoje

Centre „Sielos veidrodis“ atliekamas priklausomybės nuo alkoholio kodavimas turi keletą privalumų:

  • mūsų specialistai turi visas reikalingas žinias ir patirtį, kad galėtų padėti žmonėms bet kurioje ligos stadijoje;
  • mes galime pakeisti terapijos schemą atsižvelgdami į individualias paciento psichikos ypatybes. Taip mes pasiekiame geriausius rezultatus;
  • pacientas gali pats pasirinkti laikotarpį, kuriam jis nori būti užkoduotas;
  • prieš pradėdami gydymą mes atliekame visus būtinus tyrimus, kad įsitikintume, jog hipnoterapija padės klientui;
  • visos paslaugos teikiamos anonimiškai.

Jei pacientas labai nori atsikratyti žalingos priklausomybės, hipnozė bus jam naudinga.

Laikui bėgant alkoholizmas tampa vis rimtesne problema. Kuo ilgesnis ligos „stažas“, tuo sunkiau ją gydyti.

Neatidėliokite gydymo. Net jei alkoholizmo priežastis yra gyvenimo problemos, jas išspręsti galima tik būnant blaiviam. Kodavimas padės jums tai pasiekti!



Pasidalinkite