Apsinuodijimas alkoholiu

Apsinuodijus alkoholio iškyla standartinis klausimas – ką daryti?

Ne paslaptis, kad alkoholis labai neigiamai veikia žmogaus centrinės nervų sistemos būklę – vartojantys alkoholį pradeda blogiau mąstyti, sulėtėja reakcija, iškraipomas veiksmų tikslumas, o vėliausiai – galimas ir visiškas situacijos kontrolės praradimas.

Etanolio skilimo produktai ilgai išlieka kraujyje ir nuodija organizmą. Greitai pašalinti alkoholį iš organizmo galima tik med. įstaigoje, tačiau jeigu tokios galimybės nėra – galima imtis būtinų veiksmų ir namuose. Lengvą ir vidutinio sunkumo būklę galima valdyti naudojant turimus įprastą maistą ir skysčius.

 

Išskiriami trys apsinuodijimo etanolio skilimo produktais etapai:

 

1. Lengvas – esant 0,5-1,5 alkoholio promilių koncentracijai.

 

2. Vidutinis – nuo 1,5 iki 3 alkoholio promilių koncentracijai

 

3. Sunkus – 3 ar daugiau alkoholio promilių koncentracijai.

 

Pagrindiniai pirmųjų dviejų etapų simptomai yra atminties praradimas, migrena, galvos svaigimas, vėmimas, pykinimas ir burnos džiūvimas. Vieni jaučia tik silpnus simptomus (pavyzdžiui lengvą negalavimą), tačiau kiti – ypač ryškius – nuo migrenos iki žmogaus nesugebėjimo prisiminti, kur, ką ir su kuo gėrė.

 

Trečiasis etapas laikomas pavojingiausiu, nes žmogus praranda savo veiksmų kontrolė, nebegali normaliai stovėti, sėdėti bei valdyti savo kūną. Dažnai, be kitų žmonių priežiūros, tai yra vienas žingsnis nuo nelaimingo atsitikimo…

 

Visi žmogaus kūno organai ir sistemos kenčia nuo suvartoto alkoholio irimo (etanolio skilimo produktų). Pagrindinį smūgį patiria smegenys – tūkstančiai ląstelių negrįžtamai miršta. Ląstelinės kepenų struktūros pradeda mirti pakeitus jungiamuoju audiniu ir riebalais. Nukenčia virškinimo traktas, skrandžio gleivinė tampa plona, padengta erozija. Eritrocitai sulimpa kraujyje ir suformuoja krešulius, nešamus visame kūne ir užkemša kapiliarus.

 

Valymas (Detoksikacija) namuose, naudojant „buitines“ priemones:

 

1. Skysčių pusiausvyros atstatymas – kadangi alkoholis sukelia vandens sutrikimus, būtina gerti daug skysčiu. Puikiausiai tiks vanduo (negazuotas), žolelių užpilai, šilta arbata, vaisių gėrimai, kompotas.

 

2. Maistas, kuris suriša ir pašalina kenksmingas medžiagas – ryžiai, žolelės, farmaciniai absorbentai (aktyvuota anglis).

 

3. Vitaminai, kurie padeda organizmui kovoti su etanolio skilimo produktais. Puikiausiai tiks vitaminai E, C arba jų daug turintys produktai.

 

4. Skausmą malšinančių vaistų priėmimas, atsižvelgiant į indikacijas.

 

Neįmanoma visiškai pašalinti neigiamo alkoholio poveikio organizmui, tačiau galima sumažinti neigiamas jo pasekmes ir pradėti galvoti apie problemos sprendimą. Hipnoterapijos centre „Sielos Veidrodis“ tu sužinosi kaip atsikratyti abstinencijos sindromo, pasiūlysime tau veiksmingą metodą ir parinksime individualią kodavimo nuo alkoholizmo programą.

 

Mes dirbame Klaipėdoje, Vilniuje bei užsukame į kitus Lietuvos miestus pagal poreikį.



Pasidalinkite