Alkoholis. Kosmetika. Grožis.

Išleidžiate daug pinigų grožio procedūroms? Verčiau padėkite organizmui atsisakyti alkoholio

Artėja švenčių sezonas, daugybė žmonių išleis nemažas pinigų sumas jauninančiam serumui, odą stangrinančioms kaukėms, naktiniam paakių kremui, plaukų augimą stimuliuojančiam losjonui, raudonį maskuojančioms pudroms, maisto papildams, skatinantiems sveiką miegą arba kolageno atsikūrimą – pirks patys sau arba dovanos artimiesiems.

 

Tačiau geriausias problemos sprendimo būdas yra problemos prevencija. Vienas didžiausių grožio priešų yra alkoholis, o taurė vyno ar kokteilis gali nubraukti visas jūsų pastangas bei visų brangių kremų, serumų ir procedūrų dėka pasiektus rezultatus. Kaip tai veikia?

 

Pakankamas vandens kiekis – būtina gražios odos sąlyga

 

Alkoholis yra diurerikas – jis skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo, o jūsų oda patiria dehidrataciją. Praradusi drėgmę, oda atrodo bespalvė, suvytusi ir blanki. Vandens trūkumas trikdo natūralią kolageno gamybą ir skatina raukšlių atsiradimą. Kai organizmas patiria dehidrataciją, išsausėja ne tik oda, bet ir akys. Jos dažniau liečiamos ir trinamos, pažeidžiamos kraujagyslės bei jautri paakių oda. Jei vartojate alkoholį, rekomenduojama papildomai gerti daug vandens, o geriausias būdas – išvis alkoholio nevartoti.

 

Papildomos kalorijos, apie kurias greičiausiai nesusimąstėte

Alkoholis turi daug kalorijų, o kur dar papildomos kalorijos gaunamos iš įvairių gaiviųjų gėrimų ir priedų, kurie naudojami gaminant kokteilius. Jei vakarais išgeriate bokalą alaus ar taurę vyno – nenustebkite, kodėl auga svoris. Alaus bokalas arba vyno taurė turi tiek kalorijų, kiek pvz. gabaliukas picos arba porcija ledų.

 

Esate girdėję apie anti uždegiminę dietą?

 

Uždegiminiai procesai nuolat vyksta organizme – suvalgius netinkamo maisto, peršalus, užsikrėtus virusu, padauginus alkoholio ir kt. Imuninė sistema pajunta pavojų, ji persitvarko ir būna kovinėje parengtyje – ima priešintis. Alkoholio vartojimas, net ir saikingas, sukelia lėtinį uždegimą. Įsivaizduokite, kad nuolat lengvai sergate gripu – sudirgusi oda, suskeldėjusios lūpos, perštinčios akys, o plaukams kiekviena diena yra bloga diena. Pasaulyje populiarėja anti uždegiminė mityba – kai sąmoningai vengiama uždegiminius procesus skatinančių produktų, tarp jų ir alkoholio.

 

Kaip naikinamas kolagenas?

 

Šiandien, vienas populiariausių maisto papildų yra kolagenas, palaikantis odos elastingumą. Didžiausias kolageno priešas yra cukrus, kuris sukelia glikaciją. Tai – procesas, kai organizmas nesugeba perdirbti viso cukraus, neperdirbtas cukrus jungiasi su baltymais ir lipidais, užkirsdamas kelią natūraliai kolageno gamybai. Visose alkoholio rūšyse yra cukraus – daugiau arba mažiau. Taurėje balto vyno yra vienas – du šaukšteliai cukraus. Jei įsigijote brangaus geriamo kolageno, neatsakingais poelgiais nesunaikinkite jo poveikio.

 

Paprastas būdas išvengti veido raudonio

 

Alkoholis, patekęs į organizmą, praplečia kraujagysles. Veido srityje, tai pasireiškia kaip nemalonus raudonumas, kapiliariai sutrūkinėja, o skruostai pasirengia smulkių raudonų linijų tinklu. Net 90 proc. žmonių, sergančių rožine, arba rosacea, teigia, kad alkoholio atsisakymas smarkiai pagerino jų odos būklę.

 

Alkoholis padeda užmigti, tačiau trukdo išsimiegoti

 

Miego metu, sumažėja streso hormono kortizolio kiekis ir išsiskiria miego hormonas melatoninas, vyksta regeneraciniai procesai, jūs atsikeliate pailsėję ir gražesni. Alkoholis padeda atsipalaiduoti ir užmigti, tačiau vertinant visos nakties poilsį, miego kokybė yra prastesnė – kai atsikeliate, nesijaučiate pailsėjęs, energingas ir žvalgus. Ilgalaikėje perspektyvoje, alkoholis sutrikdo natūralią melatonino gamybą – tada, tenka kovoti su nemiga ir vaikščioti pajuodusiais paakiais.

 

Geriausias kvapas – blaivybės

 

Už alkoholio perdirbimą yra atsakingos kepenys, tačiau alkoholis pasišalina iš organizmo ir kitais būdais –per kvėpavimo ir kraujotakos sistemas. Kuo žmogus vyresnis, tuo lėčiau ir sunkiau iš jo organizmo pasišalina alkoholis, o kol jis pasišalina, jus lydi ne pats maloniausias kvapas. Kai rinksitės kvepalus ir ieškosite tų, kurie geriausiai dera su natūraliu jūsų kūno kvapu, prisiminkite – svarbiausia malonaus kvapo sąlyga yra blaivybė.

 

Visada galima sau šiek tiek padėti

 

Šiandien, nuo priklausomybės koduojasi ne vien tie, kuriuos ištiko krizė ir kurie atsikūrė pačiame dugne. Nuo priklausomybės alkoholiui koduojasi nemažai sąmoningų, santykinai sveikai gyvenančių ir saikingai geriančių žmonių, kurie jaučia, kad net ir saikingas išgėrinėjimas daro žalą jų grožiui, jų išvaizdai, jų savijautai ir jų sveikatai. Šiandien, kodavimas nėra nei bauginantis, nei skausmingas – jis vykdomas tokiais būdais, kaip hipnoterapija, atitinkamų akupunktūrinių taškų stimuliavimas lazeriu ir kt.

 

Norint atrodyti jaunai ir sveikai, reikia sau truputį padėti. Galite pirkti brangias kosmetikos priemones ar procedūras, tačiau padėti sau galite ir kitais būdais – atsisakydami to, kas kasdien, po truputį, nepastebimai, kenkia jūsų sveikatai, savijautai ir jūsų grožiui.

 

 

 

Pasidalinkite