Apie kodavimą paprastais žodžiais

Kodavimas – tai bendra didelė įvairių procedūrų ir metodų, veikiančių žmogaus centrinę nervų sistemą, grupė. Perėjus kompleksą, potraukis alkoholiui pastebimai sumažėja, klientas suvokia, kad alkoholis pavojingas jo gyvybei. Tai nėra klasikinis alkoholizmo gydymas, nes hipnoterapinio seansu metu – nenaudojamos jokios medikamentinės priemonės.

 

Hipnoterapeutas padeda pacientui priimti sprendimą atsisakyti alkoholio bei suvokti, kad su potraukiu išgerti reikia kovoti.

 

Labiausiai paplitę ir mūsų rekomenduojami kodavimo metodai yra hipnoterapinis poveikis (hipnozė) bei Dovženko technika.

 

Kas vyksta kodavimo metu?

 

Hipnoterapinio seanso metu gydytojas įveda klientą į transo būseną, tam naudodamas įvairius hipnozės metodus. Žmogui užmigus hipnotizuojančiu miegu, darbas prasideda nuo jo pasąmonės.

 

Hipnoterapeutas formuoja pasibjaurėjimą alkoholiu, pažadina mintis apie alkoholio keliamus pavojus, orientuojasi į sveiką gyvenimo būdą. Po seanso klientas jam siūlomas nuostatas suvokia kaip savas ir pradeda jas taikyti kasdienybėje, palaipsniui naikindamas potraukį alkoholiui.

 

Hipnotizuojančios įtakos rūšys:

 

NLP (neurolingvistinis programavimas). Hipnozės seanso metu hipnoterapeutas pašalina iš kliento pasąmonės savęs naikinimo instaliaciją bei palieka mintį, kad be alkoholio galima susidoroti su stresu ir patirti džiaugsmą.

 

Klasikinė hipnozės terapija. Šios technikos veiksmingumas priklauso nuo kliento įtaigumo laipsnio, nuotaikos ir noro atsikratyti priklausomybės. Jei šios sąlygos yra įvykdytos, galima pasiekti norimą efektą, kuris išlieka daugelį metų.

 

Eriksono hipnozė. Šios technikos esmė ta, kad gydytojas įveda klientą į tarpinę pusiau miego, pusiau tikrovės būseną, po kurios suteikia jam požiūrį atsisakyti gerti alkoholį.

 

Hipnozės kodavimo privalumai

 

Hipnoterapijos pranašumai prieš kitus metodus yra akivaizdūs:

 

  • nereikia naudoti stiprių vaistų, kurie turi daug šalutinių poveikių;
  • stiprus poveikis kliento pasąmonei, galimybė iškart po seanso pradėti naują blaivų gyvenimą;
  • galimybė užsikoduoti nuotoliniu būdu;
  • nereikia ilgam laikui pasilikti klinikoje – dažniausiai užtenka vieno seanso ir kelių pastiprinimų;
  • kodavimo procedūra yra anoniminė, duomenis apie klientą nėra atskleidžiami tretiesiems asmenims.

 

Ar hipnoterapinis kodavimas tinka visiems?

 

Prieš atlikdamas procedūrą, hipnoterapeutas turi išsiaiškinti, ar šis gydymo metodas tinka klientui. Kiekvienas žmogus turi savo įtaigumo lygį ir jam nustatyti atliekamas specialus testas. Remdamasis gautais rezultatais, gydytojas nustato, ar hipnoterapija tinka šiam konkrečiam klientui, ar ne.

 

Tam, kad procedūra būtų sėkminga, reikalingas:

 

  • Kliento supratimas apie savo priklausomybę ir noras atsisakyti alkoholio;
  • Išankstinis pasirengimas pagal Hipnoterapeuto rekomendacijas;
  • Alkoholio nebuvimas kraujyje.

 

Kodavimo veiksmingumas iš praktinės pusės

 

Mūsų sąmonė ir pasąmonė turi labai svarbų vaidmenį mūsų gyvenime.  Hipnozė yra vienas iš efektyviausių būdų „įlįsti“ į šias sferas ir padėti klientui kovoti su alkoholizmu. Šio metodo veiksmingumas gali skirtis, priklausomai nuo kliento būsenos ir alkoholizmo formos sunkumo. Įtakos taip pat turi paciento imlumas hipnozei, pagrindinė ligos priežastis, vaikystės bei paauglystės psichologinės traumos ir kt. Svarbu, kad hipnoterapeutas aptartų šias temas su klientu, nes tai nulems motyvaciją ir suformuos norą atsikratyti problemos.

 

 

Siekiant maksimalaus hipnozės veiksmingumo, pageidautina atsižvelgti į šiuos veiksnius:

 

  • pacientas paskutinį kartą vartojo alkoholį mažiausiai bent prieš kelias dienas;
  • Hipnozę atlieka specialistas patikrinta technika, nenaudojant kitų metodų ir medikamentų;
  • Klientas neturi lėtinių sveikatos sutrikimų, galinčių sumažinti migdomąjį poveikį.
  • Jei klientas neturi natūralaus atsparumo hipnozei, jis sąmoningai pasiruošęs atsisakyti alkoholio ir tam imasi tam tikrų žingsnių, tuomet didelė tikimybė, kad seansas duos teigiamą efektą.

 

Rezultatas dažniausiai pastebimas po pirmos sesijos. Tačiau iš praktikos tai yra tik statistika. Kiekvienas žmogus ir problema yra unikali. Jei situacija sudėtinga, hipnoterapeutui gali prireikti ir kelių susitikimų, o pilna remisija dažniausiai įvyksta tik po kelerių metų. Tai yra normalu, kad laikui bėgant pastebimas klientų valios susilpnėjimas, todėl atkryčio tikimybė didėja. Todėl, norėdami negrįžti prie šios problemos, rekomenduojama atlikti pastiprinimus.

 

Hipnoterapijos centras „Sielos veidrodis“ buvo įkurtas 2018 m. Centrui vadovauja hipnoterapeutas Sergejus Gorškovas. Centre konsultuojama dėl įvairių priklausomybių, tokių kaip priklausomybė nuo alkoholio, nikotino, kitų psichotropinių medžiagų, priklausomybė nuo lošimo bei kompiuterinių žaidimų. Šiuo metu, centras turi biurus Vilniuje ir Klaipėdoje.

 

Jei jums pačiam ar jūsų artimam žmogui nutiko taip, kad darosi sunku kontroliuoti alkoholio vartojimą, kreipkitės į centrą „Sielos veidrodis“. Skambučiai telefonu priimami bet kuriuo metu.

Pasidalinkite