Alkoholinė depresija ir kodavimas

Alkoholio priklausomybė įtakoja žmogaus psichoemocinę būseną – tai patvirtina medicinos tyrimai. Žmonės, piktnaudžiaujantys alkoholiu, dažnai patenka į alkoholinę depresiją, kurį apibūdinama kaip psichinis sutrikimas. Jam yra būdinga prislėgta asmenybės būsena, o kartais net polinkis į savižudybę.

 

Alkoholinė depresija yra neatsiajama alkoholizmo stadija, kuri dažniausiai trunka nuo kelių savaičių iki mėnesio. Moterims ši būsena yra itin pavojinga, nes jos dažniausiai yra emocingesnės. Kartais pavyksta atsigauti nuo alkoholinės depresijos savarankiškai, tačiau dažnai reikalinga kito žmogaus pagalba.

 

Atsiradimo priežastys

 

Alkoholinę depresiją, kaip emocinį sutrikimą, sukelia labai įvairios aplinkybės:

 

● Pažeidžiama bendra žmogaus organizmo medžiagų apykaita;
● Smegenų receptorių sutrikimai;
● Psichinio ar somatinio pobūdžio ligos;
● Nuolatinis nevaldomas potraukis alkoholiui;
● Socialinės ir buitinės problemos.

 

Ligos simptomai

 

Alkoholinės depresijos apraiškos matomos be specialių žinių ir profesionalios įrangos. Visi alkoholikai elgiasi panašiai, o jų veiksmai yra dėl žalingo nuodų poveikio. Alkoholinės depresijos simptomai:

 

● Apetito nebuvimas arba reikšmingas sumažėjimas;
● Atsiribojimas nuo pasaulio, veiksmų slopinimas;
● Neigimas, kad alkoholis yra problema;
● Savanoriška izoliacija nuo kitų žmonių;
● Reguliariai reikia naujo gėrimo;
● Retkarčiais išreikšta kaltė ir savęs menkinimas.

 

Depresija sergantys žmonės nenori bendrauti su kitais ir dažnai elgiasi nelogiškai. Jie bando nuslėpti savo psichoemocinį nestabilumą kurdami savo pasaulį, kuriame nėra teisingo ir neteisingo.

 

Pradiniai alkoholio depresijos simptomai mažai skiriasi nuo pažįstamo pagirių sindromo. Iš pradžių ši būsena yra savaime suprantama, ypač jei yra išorinių veiksnių, tokių kaip artimo žmogaus praradimas ar bėda darbe. Laikui bėgant psichologiniai sutrikimai papildomi fiziologiniais. Kūno vidaus organuose ir sistemose vyksta nepageidaujami pokyčiai, todėl nebeįmanoma ignoruoti ligos buvimo.

 

Fiziniai alkoholio depresijos simptomai yra šie:

 

● Viršutinės kūno dalies odos paraudimas;
● Galvos skausmas, atsparus nuskausminamųjų poveikiui;
● Kraujospūdžio padidėjimas;
● Pūstas veidas ir patinusios galūnės;
● Virškinimo trakto funkcijų sutrikimas;
● Sunkumo jausmo atsiradimas dešinės priekinės dalies srityje;

 

Fiziologinių ligos požymių atsiradimas rodo, kad dabar be specialistų pagalbos su tuo susitvarkyti bus neįmanoma. Jeigu ši būsena (alkoholinė depresija) yra tau pažįstama, nedelsk!

 

Psichoterapinis centras „Sielos Veidrodis” ir jo vadovas Sergej Gorškov siūlo išbandyti kodavimą nuo alkoholio. Tai yra greitas būdas atsisakyti žalingų įpročių, kurio efektyvumas tiesiogiai priklauso nuo tavęs.

 

Pasidalinkite