Kas yra kodavimas?

Kodavimas nuo alkoholizmo.

Kodavimas yra žodžis, kuris dažnai turi stebuklingą, bauginantį ir netgi užburiantį poveikį. Daugelis mano, kad viena „stebuklinga injekcija“ gali akimirksniu išvaduoti žmogų nuo priklausomybės, o nesąžiningi „specialistai“ palaiko tokius gandus. Mūsų centre nenaudojamas torpedavimo ar joks kitoks medikamentinis kodavimo metodas. Kodėl?  Nes jis yra uždraustas! Mūsų taikomas kodavimas metodas – hipnoterapija. 

Kiek kainuoja kodavimas nuo alkoholio?

Pirma gydytojo narkologo konsultacija nemokama.

 

Kokiam laikui galima užsikoduoti?

Visi metodai gali užtikrinti kodavimą nuo alkoholio laikotarpiui nuo 3 mėnesių iki 3–5 metų, priklausomai nuo alkoholizmo stadijos. Visam gyvenimui užsikoduoti neįmanoma, tačiau galima kartoti procedūras. Kodavimo trukmę pasirenka pats pacientas, šį klausimą reikia iš anksto aptarti su gydytoju.

 

Ar tai saugu?

Mes nenaudojame medikamentus, nes medikamentinis kodavimas nėra visiškai beskausmė/žalinga procedūra. Disulfiramas turi įvairius šalutinius poveikius: jis gali sukelti kvėpavimo sistemos sutrikimus, alergiją, hepatitą, nervinius sutrikimus, traukulius. Šie poveikiai gali pasireikšti pavartojus alkoholio ir gali būti pavojingi gyvybei. Naltreksonas (torpedavimas) taip pat turi daug šalutinių poveikių, pavojingiausias iš jų – kepenų pažeidimas.

Kodavimas taikant įtaigą ir hipnozę praktiškai neturi kontraindikacijų.

 

Ar galima koduoti iškart po ilgalaikio gėrimo?

Prieš koduojant žmogų reikia ne tik pasirūpinti, kad jis nustotų gerti, bet ir išvalyti jo organizmą nuo etilo alkoholio. Prieš procedūrą pacientas kelias dienas negali vartoti alkoholio – tai būtina sąlyga.

Ar kodavimas padeda?

Oficialiai manoma, kad kodavimas nuo alkoholizmo atsirado praėjusio amžiaus viduryje. Tačiau praktikuoti įtaigą tikriausiai pradėjo dar senovės civilizacijų šamanai – juos galima pavadinti pirmaisiais narkologais. Deja, net ir šiais laikais daugelio alkoholizmo gydymo centrų metodika primena jų primityviųjų kolegų darbą:

  • Dažnai net „medikamentinis“ kodavimas iš esmės yra psichoterapinis. Kaip „vaistai“ naudojamos visokiausios medžiagos, įskaitant paprastą vandenį.
  • Ne visiems pacientams paaiškinama tikroji procedūros reikšmė. Daugelis laukia, kol pasibaigs kodavimo laikotarpis, kad vėl būtų galima „gerti saikingai“. Tokiu atveju negalvojama apie išsivadavimą nuo psichologinės priklausomybės ir yra didelė recidyvo tikimybė.
  • Pats žodis „kodavimas“ įgijo tam tikrą mistinę prasmę ir apaugo daugybe mitų. Iš tikrųjų tai visai ne nėra panacėja, o tik vienas iš kompleksinio gydymo etapų.

 

Kur galima užsikoduoti nuo alkoholizmo?

Priklausomybių gydymo centro „Sielos Veidrodis“ tikslas – ilgalaikė remisiją nuo alkoholizmo, rūkymo ar kitų žalingų įpročių. Mūsų metodas yra veiksmingas, nes:

  • Kodavimas yra tik būtino kompleksinio gydymo dalis. Kiekvienam pacientui sudaromas individualus planas atsižvelgiant į jo psichologines ir fiziologines savybes.
  • Mes taikome šiuolaikiškus metodus, kurių veiksmingumas yra įrodytas.
  • Mes galime atlikti anoniminį kodavimą nuo alkoholio. Jei pacientas kategoriškai atsisako gydymo, mūsų specialistas padės jį įtikinti.

Kodavimas nuo alkoholio nėra panacėja, tačiau tai gali būti pirmas žingsnis į naują gyvenimą be priklausomybės.

Mūsų centre galite gauti išsamių patarimų ir atlikti tikrai veiksmingo gydymo kursą. Mes žinome nuo ko pradėti!



Pasidalinkite