Kodavimas nuo rūkymo: kaip mesti

Mesti rūkyti tikrai įmanoma – naudojant hipnozę! Šis gydymo metodas leidžia greitai ir be vargo įveikti priklausomybę nuo cigarečių. Kaip ir alkoholizmo atveju rezultatas priklauso ne tik nuo gydytojo, atlikusio hipnozę, bet ir nuo paciento, jo pasirengimo išsiskirti su cigarete. Kodavimas padeda sustiprinti šį pasiryžimą ir sumažinti psichologinę priklausomybę nuo rūkalų.

Kodėl taip sunku mesti rūkyti?

Priklausomybė nuo cigarečių dažniausiai yra psichologinė. Skirtingai nuo alkoholizmo, kai organizme sutrinka biocheminiai procesai ir žmogus tiesiog negali nustoti gerti be fizinių kančių, priklausomybė nuo dūmų neturi tokio stipraus ryšio su medžiagų apykaita. Pagrindinis barjeras galvoje, nes pacientui nenori mesti rūkyti ir klausia: o kas tada? ką veiksiu, kai turiu laisvą minutę? Būtent dėl šios priežasties hipnozė padeda jiems lengvai ir greitai mesti rūkyti, o po užsiėmimo jie tampai skirtingais žmonėmis.

Cigaretė tapo kasdieniniu procesu, vykstančiu žmogaus gyvenime. Ryte malonu parūkyti, darbo metu reikia rasti galimybę parūkyti, prieš miegą reikia parūkyti paskutinę. Todėl būtina ne tik atsikratyti įpročio rankose laikyti cigaretę, prieš darbą nusipirkti pakelį, bet ir pakeisti visus įprastus ritualus.

Dažniausiai sunkiausia yra atsisakyti dūmų pertraukų draugų kompanijoje, darbe, nes tai yra laisvalaikio ir bendravimo dalis. Metęs rūkyti žmogus neįtraukia savęs į daugelį situacijų, kai neoficialioje aplinkoje yra įmanoma susisiekti su skirtingų rangų kolegomis. Labai sunku atsisakyti dūmų, kai visi šalia rūko.

Kaip pasireiškia priklausomybė cigaretėms

Priklausomybė nuo cigarečių yra dažnai apibūdinama manija. Visi jos simptomai yra susiję su nenugalimu noru atlikti įprastus veiksmus tam tikrose situacijose. Visi žino įprastus, rūkančiųjų žmonių gestus: daužydami delną į kišenę ieškodami pakelio, uždegdami cigaretę, saugodami liepsną nuo vėjo, laikydami cigaretę ir numušdami pelenus. Šie ritualai rūkančiam yra tokie pat svarbūs kaip pati cigaretė. Rūkymas atneša palengvėjimą ir ramina, lygiai taip pat, kaip daugelį kartų nusiprausus rankas ar susidedant daiktus spintoje, neuroze sergantiems žmonėms suteikiama laikina ramybė. Todėl, kai rūkalius atsisako cigaretės, jis vis dar prisimena savo rūkymo įpročius, kurie nuolat primena apie poreikį rūkyti.

Kam sunkiau mesti rūkyti, vyrams ar moterims?

Moterys dažniausiai rūko mažiau, todėl jiems lengviau mesti, tačiau lengviau ir pradėti iš naujo. Polinkis rūpintis savo sveikata, išvaizda ir noras išlikti jaunai ir gražiai tampa gera paskata mesti rūkyti. Moterys yra labiau įtaigios nei vyrai, todėl hipnozės kodavimo kodavimas joms yra ypač efektyvus.
Vyrams lengviau priimti tvirtos valios sprendimą, tačiau sunku juos kuo nors įtikinti, jei jie patys nedaro jokių pastangų. Todėl norint sėkmingai koduoti vyrus, labai svarbu, kad sprendimas mesti rūkyti būtų priimtas jų pačių.

Kaip hipnozė padeda mesti rūkyti

Kodavimas nuo rūkymo hipnozė būdu palengvina psichologo kliūčių įveikimą „narkomanui“. Gydytoj įtikiną jį išlikti tvirtam apsisprendus mesti rūkyti, mažiau kentėti nuo įkyrių ritualų, susijusių su cigarete. Po kodavimo sesijos pacientas supranta, kad rūkymas padaro žalą ne tik jo organizmui, bet ir kartu gyvenantiems giminaičiams – žmonai, vaikams, tėvams. Labai svarbus artimųjų žmonių palaikymas po kodavimo. Pacientas turi suprasti savo sprendimo svarbą.

Ar kodavimo seansas padės mesti rūkyti, jei žmogus visą gyvenimą yra priklausomas nuo cigarečių?

Žinoma, paciento patirtis yra labai svarbi gerai prognozuojant, tačiau žmogaus noras išsiskirti su cigarete yra daug svarbesnis. Turime daug pavyzdžių, kai žmogus metė rūkyti tik valios jėga, prieš tai 20 ar daugiau metų, rūkydamas kelis cigarečių pakelius per dieną. Tai yra sunki priklausomybė, kenkianti ne tik plaučiams, bet ir visam kūnui, tačiau jos galima atsisakyti jau šiandien!

Kas vyksta kūne kai pacientas meta rūkyti

Po kelių dienų pertraukos pacientai (kurie rūkė tam tikrą ilgą laiką) dažniausiai pastebi šlapio kosulio atsiradimą. Tai yra padidėjusios gleivių sekrecijos kvėpavimo takuose išsiskyrimas. Plaučiai ir bronchai pradeda valytis nuo deguto, jie nustojo kentėti nuo dūmų džiūvimo. Laikui bėgant, gleivių sekrecija padidės, tačiau vėliau ji palaipsniui normalizuosis. Kosulys būna ypač blogas ryte su fiziniu krūviu, tačiau dažniausiai praeina per 2 mėnesius.

Dūmai nualina skonio receptorius ir kvapų pojūtį, todėl kai žmogus meta rūkyti jis pilniau mato ir jaučia pasaulį. Buvęs rūkalius pradeda jausti subtilius aromatus, pagauti paprastą maisto skonį. Todėl metus rūkyti galima pradėti dar vieną misiją: sveiką mitybą. Sportuoti be dusulio galima jau po 2-3 mėnesių – palaipsniui plaučiai taps elastingesni, kvėpavimas bus ramus, rūkančiojo kosulys sustos.

Kaip vyksta kodavimo sesija

Priklausomybės nuo nikotino gydymas hipnoze atliekamas ramioje aplinkoje. Likus 24 valandoms iki užsiėmimo draudžiama rūkyti, pirkti rūkalus ar būti rūkančiųjų kompanijoje. Pacientas patogiai įsitaiso sofoje, o gydytojas padeda jam atsipalaiduoti ramiu balsu. Kai pacientas pasiekia transo būseną, gydytojas pereina prie kodavimo programos.

Po seanso pacientas paleidžiamas su aiškia instaliacija, kad dabar prasidėjo naujas jo gyvenimas – be cigarečių.

Jei jūs ar jūsų artimieji nusprendė mesti rūkyti – nelaukite. Kodavimą nuo cigarečių / rūkymo atliekame Vilniuje, Klaipėdoje ir kituose miestuose. Tereikia padaryti pirmą pagalbos skambutį



Pasidalinkite