Kodavimas – sėkmės komponentai

Kodavimas nuo alkoholizmo veikia alkoholiko psichiką. Seanso metu siekiama sukelti paciento abejingumo alkoholiui jausmą ir baimę dėl jo vartojimo pasekmių. Sprendimas atsisakyti vartoti alkoholinius gėrimus pasiekiamas per įtaigą, kurios metu atliekamas psicho-perprogramavimas žmogaus elgesyje. Taip yra keičiami paciento įsitikinimai ir požiūris į alkoholį, jo vartojimą.

Tam, kad pacientas tai priimtų ir gyventų pilnavertį blaivų gyvenimą, būtina pakitusi sąmonės būsena, kuri pasiekiama per hipnozinį transą (viena iš kodavimo metodiku). Hipnozės metu hipnoterapeutas sukelia stiprią emocinę (tiek teigiamą, tiek neigiamą) paciento būseną, apie kurią jis prisimena kiekvieną kartą kai tik pagalvoja apie alkoholio vartojimą.

 

Stiprūs dirgikliai (klausos, regos, lytėjimo) kartu su alkoholio kvapu ir skoniu naudojami tam, kad sudaryti sąlyginį refleksą – gilaus abejingumo ir vengimo alkoholiniams gėrimams jausmą.

 

Pats „kodas“ – apibūdinamas kaip informacija, kurią hipnoterapeutas „įdeda“ į žmogaus atmintį transo metu. Vėliau šis kodas daro įtaką paciento sąmonei ir pasąmonei, priklausomai nuo alkoholizmo stadijos. Keičiasi jo įsitikinimai, vertybės ir elgesys, suaktyvėja ir sustiprėja valia. Kartu vyksta ir tam tikri pokyčiai biocheminiame lygmenyje.

 

Kodavimu metu veikiami šie žmogaus psichikos aspektai:

Stiprinimas „Super Ego“: keičiasi moralinių ir etinių įsitikinimų slenkstis, sustiprėja sąžinės balsas.

Ego orientacija: atsiranda didesnis sąmoningumas, elgesio ir veiksmų prasmingumas.

Sąmonės Ego valdymas: emocinė diferenciacija, instinktyvaus poreikio „nuo skausmo iki malonumo“ slopinimas.

Libido, paveiktas alkoholio, buvo virtęs egocentrizmu (kadangi kariauju prieš visą pasaulį). Po kodavimo libido virsta sveiku egoizmu (rūpinimasis savo sveikata, išvaizda ir kt.) arba altruizmu (rūpinimasis savo šeima).

Mortido, kuris paveiktas alkoholio, pasireikšdavo savižudišku elgesiu (besaikis girtavimas, traumavimas, savęs sunaikinimas). Po kodavimo mortido pasireiškia padidėjusiu pavojumi dėl alkoholio vartojimo praeityje, savisaugos instinkto padidėjimu, atsargesniu požiūriu į savo sveikatą.

 

Sėkmingo kodavimo nuo alkoholizmo komponentai

Hipnoterapeuto charizmos laipsnis, kurį sudaro jo išvaizda, elgesys, tinkama apranga, manieros, žvilgsnis. Jis turi būti stipri asmenybė ir spinduliuoti įkvepiančia jėga, ramybe, pasitikėjimu, kad viskas, kas vyksta, yra kontroliuojama.

Stiprus paciento pasirengimas ir motyvacija atsisakyti alkoholio. Sprendimas mesti gerti turi būti priimtas, giliai suvokiant visas problemas, kurias pacientas patyrė dėl apsinuodijimo alkoholiu.

Tikėjimas hipnoterapeutu ir jo galia padėti. Tai patvirtina kitų hipnoterapeuto pacientų sėkmingo kodavimo istorijos.

Pasitikėjimas hipnozės metodu, kaip būdu atsikratyti priklausomybės (kuris patvirtintas kaip Veiksmingas, atlikus daugelį išsamių mokslinių tyrimų)

Procedūros išskirtinumas, kuris būdingas tik konkrečiam hipnoterapeutui.

Pakankamas paciento pakitusios sąmonės būsenos laipsnis „kodavimo“ seanso kulminacijoje, kurį patvirtina sustingęs žvilgsnis (fiksacija, dėmesys objektui), kūno sustingimas.

Pacientui visiškai nebūtina žinoti visų smulkmenų – svarbiausia yra padaryti pirmą žingsnį, o dėl viso kito pasirūpins hipnoterapeutas.



Pasidalinkite