Alkoholizmo gydymas namuose

Man dažnai užduoda klausimą – „ar galima gydytis nuo alkoholizmo namuose“? Ir aš visada atsakau: „Taip, tačiau yra niuansų“.

 

Pirmiausia reikėtų teisingai apibrėžti alkoholizmo gydymo namuose sąvoką ir išskirti ją į dvi kategorijas: kai paciento artimieji nori jį išgydyti patys ir kai gydymas atliekamas savarankiškai, pagal specialisto paruoštą planą. Variantas, kaip pacientas gydosi namuose savarankiškai (pagal internete pateiktas rekomendacijas) yra patrauklus, tačiau faktiškai – labai retas, nes pats svarbiausias (ir pirminis) alkoholizmo gydymo etapas yra pripažinti savo priklausomybę ir kreiptis pagalbos.

Būtent todėl iškart perspėju, jog artimųjų gydymas nuo alkoholizmo namuose, kai gydymas vyksta be paciento sutikimo, yra absoliučiai neveiksmingas. Tai yra spektaklis su neišvengiamai liūdną pabaigą.

 

Gydymas namuose nuo alkoholio su artimųjų pagalba

 

Šis gydymo būdas tinka, jeigu pacientas pripažįsta savo priklausomybę bei nori gydytis, o jo alkoholizmo būklė yra lengva ar vidutinė. Artimiesiems, kurie pasiryžo šiam žingsniui patariu apsišarvuoti kantrybę ir būtinai pasikonsultuoti su specialistu dėl gydymo priemonių ir gydymo plano sudarymo.

 

Atminkite, kad gydymas bus veiksmingesnis, jeigu pacientas bus pilnai izoliuotas nuo išorinio pasaulio (susitikimai su draugais prie bokalo, skambučiai ir SMS su kvietimu į gimimo dieną ir kiti komunikacijos būdai, kurie gali suteikti pacientui galimybę vėl vartoti alkoholį).

 

Pacientui ypač svarbu išanalizuoti ir suprasti žalą, kurią jam padarė alkoholio vartojimas bei surasti kuo daugiau priežasčių daugiau nebevartoti alkoholio.

 

Artimųjų palaikymas šioje stadijoje yra kritinis, kad pacientas neįnertų į alkoholinę (post-alkoholinę) depresiją.

 

Gydymas namuose, kai gydymas atliekamas savarankiškai, pagal specialisto paruoštą planą

 

Jaučiate, kad Jums reikalinga psichologinės pagalba? Esate įsitikinęs, kad galite įveikti savo priklausomybę, tačiau nežinote nuo ko pradėti? Tuomet kreipkitės į manę dėl pirminės konsultacijos bei hipnoterapinio kodavimo. Kartu išanalizuosime jūsų atvejį bei paruošime planą, pagal kurį galėsite savarankiškai gydytis namuose. Taip atrodo mano kodavimo seansas

 

Pažintis: paciento priėmimas ir susipažinimas su psichoterapeutu. Neformalus pokalbis.

 

Pasitikėjimas: santykių tarp gydytojo ir paciento suformavimas, kad klientas visiškai pasitikėtų terapeutu.

 

Sutartis: pacientas supranta ir sutinka, kad psichoterapeutas, padėtų įgyvendintų jam būtinus pokyčius.

 

Po seanso: po sėkmingo kodavimo pacientui reikalingas laikas bei planas, tam kad suvokti ir susitaikyti su pokyčiais, po kodavimo seanso. Priklausomai nuo būklės – psichoterapeutas visada nurodo laiko intervalo, po kurio reikalingas kodavimo pastiprinimas ir, esant poreikiui, pakartotinis kodavimas.

 

Pasidalinkite